Ελευθέριος Δροσινός

Ο E. Δροσινός είναι Καθηγητής στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο ‘Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και Υγιεινής Τροφίμων’. Η ερευνητική του δραστηριότητα και το δημοσιευμένο έργο του εντοπίζονται σε θέματα διασφάλισης και ελέγχου της μικροβιολογικής ποιότητας και της υγιεινής των τροφίμων. Παράλληλα με την μελέτη των συστημάτων HACCP ασχολείται με τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας της σειράς ISO 9000. Στo πλαίσιo αυτό εντάσσεται η μελέτη παθογόνων και αλλοιογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα και στα αγροτικά προϊόντα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 170 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 12 κεφάλαια σε βιβλία και 87 ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Copyright © 2025. All Rights Reserved. Developed by CodifAi