Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είναι Επίκουρος Καθηγητής Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο ‘Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων’. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μικροβιολογία των γαλακτοκομικών προϊόντων, τη φυσιολογία, τη γενετική και τη γονιδιωματική των οξυγαλακτικών βακτηρίων, τη μεταγονιδιωματική των οικοσυστημάτων τροφίμων, τη μικροβιολογία μεμονωμένων κυττάρων, τη βιολογία των πλασμιδίων και την εφαρμοσμένη βιοπληροφορική. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 63 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, περισσότερες από 100 περιλήψεις σε επιστημονικά συνέδρια και 10 κεφάλαια βιβλίων.

Copyright © 2025. All Rights Reserved. Developed by CodifAi