Νικόλαος Χωριανόπουλος

Ο Ν. Χωριανόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Tμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο ‘Μικροβιολογία Τροφίμων & Αναδυόμενες Τεχνολογίες Επεξεργασίας Τροφίμων’. Έχει εργαστεί σε περισσότερα από πενήντα (50) ερευνητικά προγράμματα σε δώδεκα (12) από αυτά ως Συντονιστής/Επιστημονικός Υπεύθυνος. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη μικροβιολογία και ασφάλεια των τροφίμων, στη χρήση φυσικών αντιμικροβιακών παραγόντων και σύγχρονων τεχνολογιών στη συντήρηση των τροφίμων, στα προβιοτικά τρόφιμα, στην καταπολέμηση βιο-υμενίων στη βιομηχανία τροφίμων, στη ζύμωση ελιάς, στη χρήση σύγχρονων μεθόδων ανάλυσης στη Μικροβιολογία Τροφίμων, στις αναδυόμενες τεχνολογίες (IoT technologies, Blockchain, κλπ).

Copyright © 2025. All Rights Reserved. Developed by CodifAi